Menu

Tümay Güneş Tartar

Click here to download biography and works in English

 

Kişisel Sergileri :

Kanat İzlerim  Ercan Havalimanı Giden Yolcu Salonu, KKTC 2016
“Kanat İzlerim”  ETO Sanat Galerisi Eskişehir 2013
“Duvar Panoları”  Alkent 2000 Beylikdüzü, İstanbul 2002
“Aydınlatmalar”  Büyük Kulüb, Caddebostan İstanbul 2001
“Balık”  Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi Sergi Salonu, İstanbul 2001
“Tabaklar”  Tower Plaza Sergi Salonu, Bursa 2001
“Mavi”  Zafer Plaza Sergi Salonu, Bursa 2000
“Aynadaki Yansımalar”  Turizm İl Md. Sergi Salonu, Bursa 1999
“Şömine”  Hürsan Şömine Sergi Salonu, İstanbul 1998
“Nazarlıklar”  VSB Sergi Salonu, Mudanya 1997
“Amphora”  Kemer Country Sergi Salonu, İstanbul 1997
“Kahve Soğutucuları”  Akbank T.A.Ş. Sergi Salonu, Eskişehir 1996

Özgeçmiş

1995 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümü’nden mezun oldu. Kariyerine artistik cam eritmeli-rölyefli seramik tekniği üzerine çalışmalarla başladı. Girift motifleri tercih ettiği kendine özgü tarzıyla seramikten heykele, camdan tekstile uzanan renkli bir sürece adım attı.

Tekstil ürünlerinde, seramik çalışmalarında kullandığı desenleri kullanan sanatçı, çeşitli emprime baskı teknikleri, pul payet ve taş işlemelerle tekstil ürünlerinin zarafetine ayrı bir hava katıyor. Bu yepyeni tarzı “Yaşayan mekanlardaki seramikleri yaşayan vücutlara taşımak” olarak adlandıran sanatçı, tekstil koleksiyonunu “TümayGüneş” markası adı altında tüketicilerle buluşuyor.

Tümay Güneş Tartar, 20 yıldır tasarlayıp üreterek yaşayan mekanlara uyguladığı tüm seramik-cam duvar panosu çalışmalarının görsellerlerini ilüstratif ilüzyon efektleriyle zenginleştiriyor. Dijital platformlarda tekrardan hayat verdiği bu tasarımlarını ,farklı malzemeleri bir arada kullandığı “mixed media” yüzeylere aktararak onları sanatçının tabiri ile “Dijital Yüzeyler”e  dönüştürüp hayata geçiriyor.

15 kişisel sergisi bulunan, birçok ödüle sahip olan  Tümay Güneş Tartar’ın yakın gelecek için hedefi, “TümayGüneş” markasıyla seramik-cam, tekstil ve mixed media koleksiyonunun çeşitliliğini artırarak global kitlelere ulaşmak.

SERAMİK – HEYKEL (1992 – )

1995 Yılında mezun olduğu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okurken kurmuş olduğu ve son 4 yıldır İstanbul’da yenilediği atölyesinde ürettiği cam eritmeli seramik duvar panolarıyla, yurt içinde ve yurt dışında tasarım-üretim ve uygulamasını tamamladığı toplam 72 iç-dış mekanda hayat bulmuş projelerde imzası bulunmaktadır.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Büyükşehir Kültür Merkezi’nin sanat atölyesini kurup sorumluluğunu yürüterek, aynı bölüme bağlı “Her Ev Bir Atölye” projesi kapsamında halka açık seramik kurslarının eğitmenliği görevini üstlenmiştir. Şehrin yenilenme projelerinde yer alan heykellerin üretim süreçlerine katkıda bulunmuştur.

CAM (2002 – )

Fransızların (1800) dönemine ait “Pate De Verre” cam tekniğinin (kalıpla cam şekillendirme), Beykoz “Cam Ocağı”nda eğitimini alarak tasarladığı çok boyutlu cam işlerini, diğer tekniklerle ürettiği cam çalışmalarına eklemiştir.

TEKSTİL (2009 – )

Bugüne kadar üretmiş olduğu seramik çalışmalarından ilham alarak ‘’yaşayan mekanlardaki seramiklerimi yaşayan vücutlara taşımak’’ olarak tasvir ettiği koleksiyon ürünleriyle de “TümayGüneş” markasıyla tekstil sektörüne giriş yaptı.

Tasarımcı “TümayGüneş” markasını geleceğe taşımak amacıyla, profesyonel kişi ve kurumlarla işbirlikleri oluşturmaya özen gösterirken alanında başarılı sanatçılara da günlük yaşamları ve özel etkinlikleri için tasarımlar hazırlıyor. Ayrıca pek çok diziler ve reklam filmleri için özel projeler gerçekleştiriyor.

”Sanatçının özel tasarımlı tişörtlerini giyen bir başka ünlü de Paris Hilton. Tümay Güneş Tartar, Paris Hilton için kabarık serigraf baskı tekniğini kullanarak şeker pembesi renkte iki tişört tasarladı. Adının baş harfleri olan P ve H’yi taşlarla tişörtlere işleyen Tümay Güneş Tartar, pul payet işlemelerle tişörtlerin zarafetine ayrı bir hava kattı.”

 

Uyguladığı ve Görev Aldığı Seçme Projeler

2013 – 11. Kişisel Sergi 15 Kasım 2013

Mezuniyetinden bu güne 10 kişisel Seramik sergisi bulunan Tümay Güneş TARTAR, seramik ve cam duvar panolarının görsellerinden  ilham alarak “İlüstratif İlüzyon” temasıyla farklı tekniklerle birçok farklı malzemelerin üzerine aktardığı
(Mixed Media) ‘’KANAT İZLERİM’’ adlı çalışmalarından oluşan 11. kişisel sergisini meraklılarıyla buluşturuyor.

2010 – 10.000 Kadın Girişimci Projesi

Goldman Sachs–Özyeğin Üniversitesi 10.000 Kadın Girişimci Projesi’ne dahil olup, ülke ekonomisine katkıda bulunacak şirket sahibi kadınların, şirket yönetimi, organizasyon ve planlama içerikli 2 yıllık eğitiminin sonunda mezun olan 84 Kadın Girişimciden biridir.

2009 –Tekstil

Bu güne kadar üretmiş olduğu seramik çalışmalarından ilham alarak “yaşayan mekanlardaki seramiklerimi yaşayan vücutlara taşımak” olarak tasvir ettiği tekstil koleksiyonundaki ürünleriyle de “TümayGüneş” markasıyla giriş yaptı.

Tasarımcı “Tümay Güneş” markasını geleceğe taşımak amacıyla, profesyonel kişi ve kurumlarla işbirlikleri oluşturmaya özen gösterirken alanında başarılı sanatçılara da günlük yaşamları ve özel etkinlikleri için tasarımlar hazırlıyor. Ayrıca pek çok diziler ve reklam filmleri için özel projeler gerçekleştiriyor.

2006 – Cam

Fransızların (1800) dönemine ait “Pate De Verre” cam tekniğinin ( kalıpla cam şekillendirme), Beykoz ‘’Cam Ocağı’’’nda eğitimini alarak tasarladığı çok boyutlu cam işlerini, diğer tekniklerle ürettiği cam çalışmalarına eklemiştir.

2002 – Heykel

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı Büyükşehir Kültür Merkezinin sanat atölyesini kurup sorumluluğunu yürüterek, aynı bölüme bağlıHer Ev Bir Atölye” projesi kapsamında halka açık seramik kurslarının eğitmenliği görevini üstlenip aynı zamanda şehrin yenilenme projelerinde yer alan Heykellerin üretim süreçlerine katkıda bulunmuştur.

1992 – Seramik

1995 Yılında mezun olduğu ,Eskişehir  Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültes’inde okurken kurmuş olduğu ve son 4 yıldır İstanbul’da yenilediği atölyesinde ürettiği cam eritmeli seramik  duvar panolarıyla , Yurt içinde ve yurt dışında tasarım-üretim ve uygulamasını tamamladığı toplam: 72 iç- dış mekanda hayat bulmuş projelerde imzası bulunmaktadır.